tisdag 26 februari 2008

Vårt vardagsrum - fyndhörnan






Jag gillar att fynda och Sambon är ännu värre. Vårt hem är inrett med en blandning av Ikea, sånt vi fått och diverse fynd från loppisar, tippen och billiga antikhandlare. En hel del gör vi om men först brukar grejerna få flytta in som de är och mingla lite med omgivningen. Vardagsrummet är nog vårt fyndigaste rum.
  1. Den här oemotståndliga väggkartan fick jag av en kompis kille vars mamma var småskollärare. När de rensade på skolan hittade de den här 50-talsskapelsen i mjuka tidstypiska pasteller. Detta var på gymnasiet - jag var Englandstokig redan då!
  2. Det syns inte så bra på bilden, men den här ramen är en gammal sprucken träram med relief där delar har gått sönder. Sambon målade den svart och hottade upp med ett par tuttar.
  3. Den här lampan står under tuttarna och en likadan står på bordet på andra sidan rummet. Bankirlampor är precis min stil, vi hittade dem på COOP för ett par hundralappar.
  4. Den här bilden innehåller två fynd. Pelarbordet kostade 40 kronor på Myrorna och har fått ny, matt färg. Lampfoten är superfin, i marmor, och kostade 80 kronor med en urful lampskärm. Nu har den fått en ny, överdimensionerad skärm från Ikea.
  5. Mörkt foto och ett lite för mörkt hörn för denna söta Emma. Vi flyttar fram henne till kaminen när vi har mycket gäster. Omklädd och klar stod hon och mös i ett hörn hos en antikhandlare. Vågade knappt fråga vad hon kostade. 300 pix - vilken tjej!

1 kommentar:

Ke.Li sa...

"Ett riktigt fynd ska lysa upp en sketen dag i november." E.Kirchsteiger