torsdag 31 juli 2008

Vita blogg-träsket


Bild lånad från Vita ranunkler
Det finns ett gäng bloggare som har specialiserat sig på att visa upp sina pyssliga hem på "det vita temat". De gillar alla en variant av den "vita, lantliga, franska, danska, shabby chic, New England-stilen". En typisk mening på en av dessa bloggar är "Idag hittade jag en loppis jag aldrig sett förut, fyndade två piedestaler, en burk gamla trådrullar, en pall och två silverljusstakar. Allt för bara 130 kronor. Nu ska jag bara måla allt vitt." Eller "Idag när det regnade blev jag och Saga så pysselsugna att vi bakade två kakor och sedan gjorde vi lavendelstrutar". Eller varför inte: "Idag träffade jag tre andra vänner från bloggvärlden. Det var så mysigt, alla var verkligen otroligt trevliga och vi gav varandra tre hemmagjorda presenter var." De ger varandra awards också, av typen Reader award for most inspirational blog med en hemmasnickrad liten banner.
Ibland tycker jag det är mysigt att titta. Jag förundras över att butikerna överhuvudtaget har några zinkkrukor kvar att sälja, några fler hjärtan-på-tråd i drivhusen eller någon vit färg kvar på byggvaruhusen.
Men jag överdoserar snabbt och surfar vidare med huvudet fullt av frågor:
Vad jobbar dessa kvinnor med som hinner pyssla så in i Norden? Vad jobbar deras män med som har tid och lust att sätta upp nya plank, slå upp ny pärlspont och humlestörar vareviga dag? Vad har de för klonade barn som tillåter att deras mammor målar, putsar och planterar istället för att leka plaskleken i den alltannat än vita barnpoolen?
Nåja. Är ni inte avskräckta nu så kommer några av bloggarna här:
  1. Vita ranunkler
  2. Lantlif
  3. Jordgubbar med mjölk
  4. Min lilla vita vrå
  5. In my carport

4 kommentarer:

Ke.Li sa...

Ibland blir jag avundsjuk på deras uppfinnelserikedom. Sedan blir jag trött och sedan blir jag inspirerad. Det störtsa problemet är att jag aldrig går på loppis längre, eller fyndar på auktioner.
Jag är inne på 50-talet och det är inte en vit period.
Sedan har jag 3 barn och de är inte heller inne i en vit period...

En Lisa... sa...

Eller hur! När ska man hinna gå på auktion och loppis?
Vit period betyder för mig att man avstår från alkohol. Det gör vi inte heller.

Amanda sa...

HAHAHA!

Men jag mste bara tipsa om min favvo, inte så vit men genuint über-mysig-pysslig. Hon är barnboksförfattare & illustratör, han är smed om jag minns rätt:

http://www.ericas-attic.blogspot.com/

Susanne sa...

Ha, ha oh, vad roligt skrivet!!! Själv gillar jag "det vita", med måtta! Det har verkligen en tendens att gå överstyr. En snygg blogg med snygg, skön blandning av vitt och betong är "Vit stjärna". Kolla in den. Ha en go jul och et glittrande gott nytt år! Kram från Karlskrona