onsdag 30 juli 2008

Kom in å ääääät!

Maten har blivit så dyr. Eller? Handlade för 1600 pix igår, bara för ett år sedan hade jag ramlat baklänges åt sådana summor. Påpassligt nog hade Aftonbladet en artikel om hur man bäst sparar pengar på mat igår. Jag läste men det var ju inget nytt precis: krossade tomater och linser, javisst, men baka eget bröd? Vem hinner göra det till vardags? Jag slår istället ett slag för
  1. Bakpotatisen. Två för en tia på Hemköp. Toppa med tonfiskröra, avokadoröra eller lite köttfärssås med ost och gräddfil. Gott också till grillat så slipper man böka med potatissallader etc.
  2. Frysgrönsaker. Vi har en fryslåda proppad med bönor, broccoli, blomkål, ärter, morötter, majs... Alltid fräscha och fina och man behöver aldrig slänga något för att det blivit för gammalt.
  3. Kokosmjölk. Byt ut en av de krossade tomatburkarna i fiskgratängen eller soppan mot en med kokosmjölk. Samma pris men mycket godare och så lite omväxling.
  4. Soltorkade tomater är ju inte så billigt men vilken smakhöjare. Hacka i småbitar och strö i sallader, i bulgur, i soppor och grytor så kan du skippa den lufttorkade skinkan eller salamin eller vad du nu hade tänkt att ha i.
  5. Kranvatten är billigare än te som är billigare än mineralvatten som är billigare än kaffe som är billigare än saft som är billigare än färsk juice som är billigare än alkohol.
Nu ska jag gå och hälla upp ett glas vin och hänga framför tv:n.

Inga kommentarer: