söndag 14 december 2008

Dagen efter dagen före

Det är den nya tidens fest. Vi hade barnkalas för Lilla H men eftersom barnen i vårt "gäng" är så små så är det ju fortfarande mest för de stora. Och jo, det fanns både rödvin och vinglögg så i mångt och mycket är det inte så stor skillnad på ett 2-årskalas och, säg, en 30-årsdito.
  1. Jo, man slipper baksmällan som kommer med vuxenkalas men istället får man räkna med ett gäng nya bakterier. I morse vaknade vi förkylda alla tre, men det får vi nog skylla på vårt eget dagis.
  2. Samma problem med överbliven mat som tar upp plats i kylskåpet dock. Idag proppar vi i oss apelsin- och pepparkakscheesecake så gott vi kan. Samt Pollys X-masblandning.
  3. Jag lider alltid av att jag inte hunnit prata med alla ordentligt. Folk tar sig tid och kommer hit och så kanske man inte hinner byta mer än ett par ord. (Ett mindre ego än jag inser att de förmodligen haft det jättetrevligt ändå eftersom de kan umgås med de andra gästerna. Öhhh...tänkte inte på det!)
  4. Det blir lite tomt, som alltid efter en fest. Under natten har dessutom all snö regnat bort. Gårdagen kändes snudd på magisk med snö kring vårt röda hus, ljus som brann, girlanger, presenter och mys. Idag...blekare.
  5. Få födelsedagsbarnet att verkligen SE alla sina nya, fina presenter och inte bara ägna förmiddagen åt att krascha ballonger.

Inga kommentarer: